En bibliotekar, der løser mordgåder? | Nordfyns Bibliotek

En bibliotekar, der løser mordgåder?

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Med den kombination var jeg simpelthen nødt til at læse ”Dødbringende besked” af Helen Cox. Og her mødte jeg Kitt Hartley - bibliotekar, Lady Grey te-drikker, no-nonsense kvinde … og detektiv!


Kitt er bibliotekar på Universitetsbiblioteket i den nordengelske by York. Der bliver vendt op og ned på hendes liv, da hendes bedste veninde Evie bliver anklaget for mordet på sin ex-kæreste Owen ... måske sammen med en medsammensvoren. Kitt ved, at ingen af dem dræbte Owen, for de var sammen på mordtidspunktet. Spørgsmålet er: hvem har så gjort det?

Kitt er forfærdet over politiets mistanke, så hun sætter sig for selv at finde morderen. Hun har trods alt samlet en stor viden om kriminalgåder gennem alle de krimier – lige fra Agatha Christie til Ian Rankin - hun har læst hen over årene. Hvor svært kan det være?

Kitt begynder at sin efterforskning, men da yderligere to lig bliver opdaget, strammer sagen til og sandheden viser sig at være mere fordrejet og farligere, end hun troede.

Hvis du indstiller dig på, at der er mere humor end spænding i bogen, så er ”Dødbringende besked” en underholdende, hyggelig og ublodig krimi om en charmerende amatørdetektiv. Bogen indeholder adskillige litterære referencer til kendte krimiforfattere, herunder Agatha Christie og Arthur Conan Doyle. Selvom der var nogle uoverensstemmelser i bogen, så spolerede de ikke min læseglæde. Jeg ser frem til at læse den næste bog i serien om Kitt Hartley.

af bibliotekar Mette Christiansen
 

Af Helen Cox (2020)
Kan man løse et mordmysterie, blot fordi man har læst massevis af krimier? Bibliotekaren Kitt Hartley er ikke i tvivl, hun kan! Bogen henvender sig især til (kvindelige) læsere af hyggelige og ublodige krimier


Af: mec

Udgivet: Fredag 13. maj 2022 • Opdateret: Fredag 13. maj 2022

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier