Hvornår er for meget, for meget? Anmeldelse af roman om druk | Nordfyns Bibliotek

Hvornår er for meget, for meget? Anmeldelse af roman om druk

Photo: Bibliotek & Borgerservice Nordfyn

Dansk roman om alkoholen i vores liv, giver en stemme til dem der ikke kan styre deres forbrug


”Svømmende, rygende, grædende" af Lone Hørslev handler om Anna, en 47-årig forfatter med skriveblokering, der er fanget i en tilstand spændt ud mellem ensomhed og selvmedlidenhed. Hun er fraskilt og hendes teenagesøn er rejst til New Zealand, og nu sidder hun alene tilbage i sin lejlighed i København med sin kat og drukner sorgerne i hvidvin. Hun skal konstant forholde sig  til sociale arrangementer, som i bedste danske stil kræver at man får noget at drikke – men hvordan skal man navigere i det, når man ikke kan styre sig selv?

Gennem romanen følger vi Annas kamp med alkoholmisbrug, depression og en længsel efter en sammenhængende fortælling om sit liv. Hun forsøger at finde mening i fortiden og bryde fri fra sin kvælende ensomhed, men møder modstand fra både indre og ydre dæmoner - og trangen til det næste glas bag-in-box vin.

Lone Hørslev har selv døjet med at drikke for meget, og har ikke rørt alkohol siden maj 2022, så parallellerne til hovedpersonen Anna er tydelige, og giver historien noget virkelighedsnært og ekstra nerve. Romanen er skrevet med Lone Hørslevs karakteristisk underfundige humor og evne til at spidde karaktertyper. Den er netop lige ankommet her i foråret fra Politikens Forlag, og kan bestilles til dit bibliotek via ww.nordfynsbib.dk

af bibliotekar Nikolaj Deleuran

Af Lone Hørslev (2024)
Anna Mette Hansen befinder sig i en regulær midtvejskrise, som hun forsøger at drukne i papvin. Men hvor meget papvin er egentlig for meget? Til alle læsere af humoristiske samtidsromaner


Af: mec

Udgivet: Fredag 24. maj 2024 • Opdateret: Tirsdag 28. maj 2024

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier